Спомняте ли си онези славни стари дни, когато можехте да кажете на някого, че никога повече не искате да ги видите и това беше краят на връзката? Всичко, което трябваше да направиш, беше да спреш да ходиш до къщата им и беше все едно те изобщо не са съществували. Сега нещата са малко по-сложни. Когато решите, че наистина и наистина сте готови с нечии глупости, трябва да преминете през няколко допълнителни канала, за да сте сигурни, че те наистина са извън снимката.

Трябва да ги блокирате във Facebook.



Или трябва да кажа, вие трябва да ги блокирате във Facebook. Има катаргична окончателност да изритате някого от вашата дигитална сфера. Сякаш сте ударили вратата в лицето им. Това дава възможност И често е облекчение да знаем, че това е краят на това.



Но проблемът е, че всъщност никога не е краят на това. Няколко щъркания са склонни да възникнат, след като блокирате някого във Facebook и те наистина могат да поставят амортисьор върху новооткритото ви освобождение.



1. Няма да имате идея къде ще бъдат

Къде беше последното място, на което отидохте, което не беше организирано от събитие във Facebook? Това е просто животът сега. Ето как откривате какво, къде и кога на всеки основен социален повод. Но най-важното е как да разберете кой. Всички сме мислили да отидем на събитие, а след това видяхме, че някой, когото не можем да издържим, вече е rsvp на страницата във Facebook. Малко по-добре е да знаете това предварително, ако наистина сте се вълнували да отидете, но поне сега вземате информирано решение за това каква нощ ще имате.

Щом блокирате някого, губите това ценно прозрение. Ще бъде ли вашето бивше гадже в бара, където свири групата на вашия приятел? Може би да, може би не. Вие ще бъдете последният човек, който ще разбере, и ще стане, когато физически се натъкнете на него на дансинга.

2. Това е неудобно като всички ада, когато те маркират в една и съща публикация

Доста просто е да помолите приятелите си да не ви канят и онзи човек, когото не харесвате на едни и същи партита. Но е доста сложно да се опитате да уведомите всеки един от вашите общи приятели във Facebook, че не искате да се маркирате в същия забавен мем като него. Маркирането в една и съща публикация вероятно не звучи като голяма работа. Малко неудобно е името им да изскача, но не е краят на света. С изключение на един проблем. Знаете как името им се показва като обикновен текст вместо линк, така че можете да видите, че те са маркирани, но нямате достъп до потребителския им профил? Да, вашето име прави същото по техния край. Надявам се, че човекът вече е бил наясно с факта, че сте ги блокирали, защото в противен случай светът на всеки ще се превърне с главата надолу реално бързо.

3. Няма да можете да следвате разговор, ако те коментират

Освен злоупотребите с взаимното маркиране, блокирането означава, че няма да видите никаква активност на този човек във Facebook. Дори ако те коментират в една и съща тема за същия пост, който сте вие. Дори и други хора в разговора да отговарят директно на тях, ще пропуснете всички свързващи коментари. Има много реална възможност да нямате представа какво всъщност се случва в разговор, в който искате да участвате, защото дори не можете да видите половината от написаното. Или още по-лошо: има дяволски голям шанс, че ще отговорите на веригата за коментари, без да осъзнавате, че те са последният човек, който направи коментар, преди да го направите, а сега на всички останали изглежда, че сте казали нещо в най-добрия случай безсмислено или в най-добрия случай доста лайна и нямате абсолютно никаква представа, че се е случило.

успешни истории за дилър на наркотици

4. Все пак ще получавате известия, ако те публикуват в една от вашите групи

Всъщност имаше лъжа, съдържаща се в обяснението на последното заглавие. Знаеш ли какво беше? „Блокирането означава, че няма да видите никоя активност на този човек във Facebook“.

Вид голям, не мислиш ли? Може би основната точка на блокирането на някого?

Ако и двамата сте членове на една и съща група, все пак ще получавате известие всеки път, когато публикуват съобщение в него. Единственият ви призив е да изключите известията за цялата група. Така че имате две възможности. Първо, можете да се развълнувате да бъдете уведомени, че има нова публикация, и след това да отворите телефона си само, за да видите, че е от един човек, от когото абсолютно не сте искали да чувате. Или две, можете да се откажете от груповите комуникации, опитайте се да не забравяте да проверявате периодично, за да видите какво се случва, и все пак да ви ударят шамар в лицето с публикации от този човек, защото не е като те изведнъж да спрат да се появяват ... въпреки че сте ги блокирали.

5. Всеки път, когато блокирате някой друг, получавате забавно напомняне

Забелязали ли сте някога какво се случва, когато блокирате някого във Facebook? Страницата ви пренасочва към вашите настройки за поверителност и сигурност и ви показва списък с всички, които в момента сте блокирали.

Facebook чака, докато не сте в най-ниската си точка, толкова напълно се разочаровате от нечието поведение, че не можете да го издържите още секунда, а след това решава да ви напомня за всеки друг път, когато сте имали това чувство.

Ъ-ъ, казва Фейсбук, имахте ли голям бой с най-добрия си приятел? Нека ви покажа най-добрият приятел преди този, за да можете да си спомните, че всичките ви приятелства в крайна сметка се провалят! Ей, разбра ли, че приятелят ти ти изневерява? Ето, да ви напомня за другия бивш, който ви изневерява, и момичето, с което беше - дори ще поставя имената им точно едно до друго, тъй като сте ги блокирали едновременно!

БЛАГОДАРИ, FACEBOOK.


В системата има толкова много недостатъци, че понякога усещам, че Facebook го прави нарочно. Опитвам се да ме подлъгвам, че съм зрял, осъзнавайки, че не мога просто да избягам от проблемите си, и да науча стратегии за справяне с хората, а не просто да ги блокирам.

Толкова съм против тази идея, че дори да знам за тези пет скрити клопки, все пак ще блокирам всеки, който го предложи.